ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΙΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ , Ιστορία .

ΑΙΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.

Από το 2009 τις τύχες του συλλόγου έχει αναλάβει μια ομάδα ανθρώπων , όλοι γονείς  αθλητών του συλλόγου . Σκοπός είναι να  προσφέρουν όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα για τους  αθλητές του συλλόγου.

Η ομάδα διαθέτει τμήματα ακαδημιών για όλες τις ηλικίες τα οποία λειτουργούν στα πρότυπα των οργανωμένων συλλόγων του εξωτερικού με προπονητές – δασκάλους , πτυχιούχους Γυμναστικής ακαδημίας με δίπλωμα προπονητή της UEFA.

Την ανδρική ομάδα η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της  ΕΠΣΑ  στελεχώνουν  νέα παιδιά.
Η έδρα του συλλόγου είναι το Γ’ Δημοτικό γήπεδο Γρηγορίου (Αγίας Τριάδας) στην Πετρούπολη.
Ιστορία:

Ονομασία ; μια πηγή αναφέρει ότι ένα από τα πολλά λατομία πέτρας της περιοχής , αυτό που τώρα είναι το ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ονομαζόταν ΑΙΜΟΣ. Πολύ πιθανό λοιπόν οι υλοτόμοι του ομώνυμου λατομίου , δυνατά παιδιά το μόνο σίγουρο , να ίδρυσαν έναν αθλητικό σύλλογο για να μπορούν μα μετρούν τις δυνάμεις τους και σε άλλα επίπεδα και όχι μόνο στο πόσο ικανοί υλοτόμοι μπορούν να είναι.

Μια άλλη πηγη αναφερει ότι η ονομασία δημιουργήθηκε από την ακροστιχίδα των λέξεων: Αγνός, Ικανός, Μαχητικός, Οξύνους και Συνετός, προσόντα που όφειλαν να έχουν τα μέλη και οι αθλητές του σύμφωνα με τους ιδρυτές του σωματείου, οι οποίοι θεωρούσαν τον αθλητισμό κορωνίδα των κοινωνικών εκδηλώσεων και το "ευ αγωνίζεσθαι" ως σημαντικότερη ιδεολογία. Ο σύλλογος είχε οικογενειακή ατμόσφαιρα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση και λειτουργία του έπαιξαν οι οικογένειες: Σιορφανέ, Μασίνα, Παπαδόπουλου, Ζαχουλίτη, Οικονομόπουλου, Ροδόπουλου, Γιαννόπουλου, Χλούπη, Τουραμανόπουλου, Παναγιωτόπουλου, ο Μανώλης Μανουσάκης, ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, ο Κώστας Ασλανίδης, ο Βασίλης Πατεράκης, ο Γιάννης Αστροπελέκης κ.ά. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Αίμος παρέμεινε ανεξάρτητο σωματείο εως και το 1983 οπότε συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Αγίας Τριάδας. Η σημερινή επίσημη ονομασία είναι ΑΙΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

Καταταξη σε προηγουμενα πρωταθληματα